Mango.nu

Musikkultur

Svenska heavy metal band

När man pratar om kända heavy metal band så halkar man snabbt in på de skandinaviska länderna och deras djupt rotade metal sound. Sedan är det ju ingen hemlighet att många av de mest framgångsrika skandinaviska metal banden faktiskt kommer från Sverige. I texten nedan så kan du läsa om några av de mest kända och framgångsrika svenska heavy metal banden.

gitarr_152283272

In Flames

Kanske ett av de mest kända banden som kommer från Sverige är bandet In Flames som ursprungligen kommer från göteborg. In Flames har ända sedan tidigt 90-tal turnerat, spelat och byggt upp ett rykte som med åren har spridit sig över hela världen. Bandet blandar melodiska gitarrslingor med hårda riff och minnesvärda melodier.

Opeth

Opeth är ett annorlunda band med ett väldigt unikt sound som verkligen har lyckats skilja dem från andra metal band. Deras progressiva stil blandat med fantastiska akustiska bitar har hjälpt dem att nå stor framgång utomlands. Frontmannen Mikael Åkerfeldt grundade bandet år 1990 i stockholm.

Sabaton

Ett band som är kända för sina starka live framträdanden är det svenska bandet Sabaton. Bandet musikstil är starkt inspirerat av militära element och låtarnas texter handlar ofta om krig och Sveriges stormaktstid. Alla Sabatons låtar är historisk korrekta och berättar om intressanta berättelser från Sveriges historia vilket är något som inget band har gjort förut.