Mango.nu

Musikkultur

Svensk country

Att svensk musikindustri har ett högt anseende ute i den vida världen är det många som har vetskap om. Vi levererar världsmusik när det kommer till en rad olika musikgenres och så även när det kommer till countryn, även om det är lite mera sällan i jämförelse.

country musik

I Sverige

Jill Johnson – Om vi ser till de svenska countryartister som främst är kända inom landets gränser så är helt klart Jill Johnson ett hett namn och på många sätt och vis våran svenska drottning i genren. Jill är extremt populär bland gemene man och bjuder näst intill alltid upp till fantastiska och minnesvärda stunder när hon äntrar scenen.

Ute i världen

Rednex – De utav oss som varit med ett tag känner med all säkerhet till Rednex. Bandet hade en oerhörd hit med låten “Cotton Eye Joe” under 1990-talet och stundtals kunde man inte undkomma låten var man än befann sig. Bandet kom även med några ytterligare hits, men ingen utav dom kom i närheten av deras megasuccé med genomslagssingeln. Sångerskan i Rednex, Annika Ljungberg, har även andra musikframgångar på sin lyra och spelade bland annat in det numera smått legendariska ledmotivet till kultspelet Legend of Mana, som du kan läsa om på Aftonbladet.se.

First Aid Kit – På senare år får nog First Aid Kit räknas som den största svenska musiksuccén med countryanknytning. Deras låt “My Silver Lining” har över 15 miljoner spelningar på Youtube och bandet har flitigt turnerat i USA där de bland annat gett sig på att framföra en väldigt lyckad cover av den klassiska Amerikanska låten “America” i direktsändning under David Letterman Show.

Comments are closed.