Mango.nu

Musikkultur

Musik som teambuildingaktivitet

Det finns många företag som någon gång upplever att det finns konflikter eller slitningar mellan personalen. Detta går att förebygga genom att låta personalen delta i något som heter teambuilding.

3471822-group-of-musicians

Det är bevisat att musik är bra för hälsan och får mer än ofta människor att glömma bort konflikter. Många företag har anställda som mår dåligt på olika sätt och något som har ökat de senaste åren är den psykiska ohälsan, till exempel stressyndrom och depression.

Som chef vill du att din personal ska må bra och trivas på jobbet. Det kan vara en svår utmaning att anordna en teambuildingaktivitet och då kan du ta hjälp av professionella eventplanerare som Ocean Group. De utgår från dina behov och skapar ett event som är skräddarsytt för dig och dina anställda.

Ett exempel på teambuilding med musik är körsång där många kan delta. Det är ett bra verktyg för att förbättra lagarbete och kommunikation inom företaget. Den här typen av teambuilding kan även förbättra både inspiration och kreativitet. Har du ett stort företag passar det perfekt.

Har du ett mindre företag med få anställda kan du bjuda in till en firmafest. För att göra festen mer attraktiv kan temat vara karaoke. För att hålla kostnaden nere finns det karaokemaskiner att hyra. Det här temat passar mindre företag, även om det finns konflikter inom företaget känner ni varandra och stämningen blir inte lika stel. Karaoke ger också möjlighet till många skratt tillsammans och därmed en mer avslappnad stämning i arbetslaget.

När ni genomfört den här teambuildingaktiviteten och känner att stämningen blivit mindre konfliktfylld, kan du ta med dig det ni fick lära er för att sedan i slutet på veckan samlas över fika och testa era musikkunskaper. Det finns olika musikquiz på nätet som du kan skriva ut.

Comments are closed.